آينده سيستم نظارت تصويري در املاك ؛ واحدهاي پردازش داخلي در مقابل سيستم هاي نظارت تصويري مبتني بر ابر

سيستم نظارت تصويري در املاك در چند سال اخير به شكل شگرفي در حال تحول مداوم است. امروزه، همه چيز در امر نظارت آسان تر به نظر مي رسد. فناوري هاي پيشرفته از اشيا  با ارزش ما در منزل و يا محل كار محافظت مي كنند. اما اگر عملكرد اين فناوري ها مختل شود چه مي كنيد؟ اگر قيمت زيادي براي آن پرداخت كرده باشيد و نتيجه مطلوبي نسيب شما نشود چه واكنشي نشان مي دهيد؟

سيستم هاي نظارت تصويري يك روش محبوب براي كنترل مداوم اموال است. اما مشكل اصلي اين است كه سيستم هاي نظارت تصويري مبتني بر انسان با نواقص و محدوديت هاي زيادي روبرو هستند.همچنين در ميان عموم مردم ديده شده است كه  پيچيدگي تكنولوژيكي اين سيستم ها خيلي از شهروندان را به وحشت مي اندازد. اما كاملا واضح است كه اين تكنولوژي ها باعث مي شوند ما احساس امنيت كنيم و امنيت را در لحظه لحظه زندگي خود لمس كنيم.

با اين حال ، در مورد اطمينان از حفظ حريم خصوصي توسط تكنولوژي هاي نظارت تصويري ترديدهايي وجود دارد و اين نگراني ها قابل درك است. سو استفاده كنندگان از حريم خصوصي هر گوشه منتظر مي مانند تا فرصتي براي ضربه زدن به امنيت ديگران پيدا كنند. سوال اصلي اين است كه آيا بايد تسليم شد و به محافظت شخصي از املاك بازگرديم؟ قطعا چنين تصميمي درست نيست.

به همين دليل است كه ما به گذشته باز نخواهيم گشت و تصميم آينده جوامع ما اين است كه از تكنولوژي به نفع بهبود كيفيت زندگي استفاده كنيم. بنابراين مزاياي بي شماري باعث مي شود يك سيستم نظارت تصويري هوشمند ارزش آزمايش را داشته باشد. در اين مطلب به اين موضوع مي پردازيم كه چگونه بهترين راه حل را در سيستم هاي نظارت تصويري پيدا كنيم؟ كدام سيستم براي محافظت از ما در برابر تهديدهاي ناقضان حريم خصوصي امن ترين است: واحد پردازش داخلي يا سيستم هاي مبتني بر تكنولوژي هاي ابر؟ كدام يكي بهتر است. تي وي تي   قيمت دوربين مداربسته

تمايل انسان به ايمني بيشتر محيط زندگي

اين موضوع كاملا طبيعي است كه هر انساني مي خواهد احساس امنيت كند. در هرم نيازها كه به هرم سلسله مراتب نياز هاي مازلو معروف است، دو نكته اساسي وجود دارد. اول اينكه همه انسان ها مي خواهند نيازهاي فيزيولوژيكي خود يعني نياز به غذا ، آب ، گرما و استراحت – را برآورده كنند. در وهله دوم، همچنين يك نياز اساسي ديگر به نام امنيت نيز وجود دارد. در تعريف واژه امنيت اين واژه را فقط به معناي دور نگه داشتن سارقين از اموال تعريف نمي كنند امنيت در دنياي امروز به شدت با تكنولوژي همراه شده است. به هر ترتيب همه ما اشتياق داريم كه احساس امنيت كنيم و براي رسيدن به آن آماده هستيم كه كارهاي زيادي انجام دهيم.

حقيقت اصلي در رابطه با امنيت ، تعريف آن است. امنيت فقط به معناي دور نگه داشتن سارقين از ملك شخصي نيست. مسئله پيچيده تر است. انسانها براي حريم خصوصي خود ارزش قائل هستند و در نتيجه سعي مي كنند از كل حريم خود دفاع كنند. به عبارتي دقيق تر نه تنها ايمن نگه داشتن اشيا با ارزش براي ما مهم است بلكه دوري از ديد ديگران نيز براي ما مهم است. ما تلاش مي كنيم تا از حريم خصوصي خود محافظت كنيم ، چه در مورد خانه ها يا مشاغل  وچه درباره داده هاي حساس و ماليكت هاي معنوي شغلي. سيستم نظارت تصويري در املاك در نهايت منجر به افزايش حس ايمني در محيط زندگي مي شود.

حريم خصوصي

بياييد با اين سوال ادامه دهيم، داده ها چرا اينقدر مهم  هستند؟ موارد متعدد تجاوز به حريم خصوصي ثابت مي كند كه داده هاي ثبت شده در شركت هاي بزرگ و ارگان هاي دولتي هويت افراد را بسيار سريع پيدا مي كنند. اين موضوع تصاحب داده ها مي تواند منجر به يك ناراحتي عمده و سرقت در مقياس بزرگ شود. تهديدهاي اصلي در خصوص جمع آوري گسترده اطلاعات از افراد يك جامعه در نهايت حريم خصوصي ، جمع آوري اطلاعات ، پردازش ، انتشار و حمله به افراد را در بر خواهد داشت. بنابراين وظيفه اصلي صنعت حفاظت تصويري و امنيت، حفاظت از داده هاي به دست آمده توسط سيستم هاي نظارت تصويري است. هايك ويژن    نصب دوربين مدار بسته   

شركت هاي امنيتي و حفاظت تصويري دائما به شما مي گويند كه شما مي توانيد امنيت داشته باشيد اما اين را نمي گويند كه در نهايت با بدست آوردن امنيت، حريم خصوصي خود را از دست مي دهيد. آنها مي گويند شما مي توانيد حريم خصوصي داشته باشيد ، اما امنيت خود را از دست خواهيد داد. اين اعتقادات رايج ، نسل جديدي از شركت ها را به ايجاد اولين راه حل هاي امنيتي براي حفظ  امنيت به همراه حفظ حريم خصوصي سوق داده است. به عبارت ديگر، در حال حاضر سيستم هاي امنيتي متمركز بر عدم رعايت حريم خصوصي مبتني هستند و اين موضوع يك چالش بسيار بزرگ در اين صنعت به حساب مي آيد.

سيستم هاي مبتني بر ابر

در حال حاضر سيستم هاي مشهور نظارت تصويري هنگام ايجاد سيستم هاي امنيتي خود اطلاعات كاربران را بر روي فضاهاي ابري  بارگذاري مي كنند. در مورد ايمني اين موضوع بحث هاي طولاني شكل گرفته است و نگراني هاي فزاينده اي درباره حريم خصوصي ايجاد مي كند. اين سيستم ها اغلب در حصول اطمينان براي حفظ حريم خصوصي شكست مي خورند و در برابر هك شدن به شدت آسيب پذير هستند. اين يك راز نيست كه برخي از شركتهاي مبتني بر فناوري هاي ابري با ادارات پليس همكاري مي كنند. همچنين يادتان باشد كه  اگر داده هاي شما بيش از حد در دسترس باشد ، شركت هاي فناوري مي توانند آن را به تبليغ دهندگان بفروشند.

همچنين داده هاي بارگذاري شده روي ابر در معرض هركسي قرار مي گيرد تا در آن دخالت كند. شركت هاي ارائه كننده خدمات امنيت در حال حاضر مسئوليت كمي در مورد امنيت اين اطلاعات را بر عهده مي گيرند و هيچ كس در مورد نحوه استفاده ساير شركت ها از اين اطلاعات تعهدي ارائه نمي دهد .اين يك موضوع كاملا پذيرفته شده است كه هنگامي كه سيستم خانه هوشمند دسترسي از راه دور را امكان پذير مي كند ، امنيت و حريم خصوصي قرباني اين امنيت مي شود و از بين مي رود. بنابراين در سيستم نظارت تصويري در املاك پيشنهاد ما اين است كه از سيستم هاي مبتني بر ابر كمترين استفاده انجام شود.

واحدهاي پردازش داخلي

همه بحث هاي ذكر شده در بالا ما را به اين نتيجه مي رساند كه نگهداري داده ها در يك واحد پردازش داخلي ايمن تر و خصوصي تر است. چنين انتخابي  ما را از چشم دولت ها ، شركت ها ، تبليغ كنندگان و هكرها دور نگه مي دارد و از آنجا كه بازار فعال است ، راه حل هاي آن بخش به سرعت ارائه مي شود

همچنين به لطف پيشرفت هاي اينترنت اشيا ، محاسبات و يادگيري ماشين ، يافتن سيستم هاي نظارتي محافظ به شكل خصوصي در آينده نزديك در بازار ارائه خواهند شد. يك “معماري” محرمانه محور تصاوير دوربين را در داخل ملك پردازش و ذخيره مي كند و به اين ترتيب پيشرفته ترين فن آوري را با محافظت از حريم خصوصي پيشرفته تركيب مي كنند.

به عنوان مثال ، شركت هايي هستند كه در حال كار بر روي يك راه حل ساده براي ايجاد امنيت و حفظ حريم خصوصي افراد به شكل همزمان هستند. چنبن فناوري هايي  از دوربين هاي IP ويژه اي استفاده مي كند كه در گروه هايي با دستگاه محاسبه الگوريتم هاي مبتني بر هوش مصنوعي كار مي كنند. يك الگوريتم AI (هوش مصنوعي) تمام تصاوير گرفته شده توسط دوربين ها را تجزيه و تحليل مي كند و به محض تشخيص ناهنجاري ها ، آن را به كاربر نهايي اطلاع مي دهد. اين سيستم ها هيچ يك از داده هاي مشتريان را در فضاهاي ابري  بارگذاري نمي كنند بلكه  آنها حريم خصوصي و تمام اطلاعات را در خانه مشتري حفظ مي كنند. دوربين‌ مداربسته تحت شبكه     بهترين دوربين‌ مدار بسته    

سيستم هاي نظارت هوشمند

همچنين كاربراني كه مايلند بدانند فرزندشان يا ديگر اعضاي خانواده چه زماني در فضاي باز محوطه در حال بازي هستند مي توانند دوربين ها را براي تشخيص اين موضوع تنظيم كنند. اگر آنها مي خواهند چشم خود را بر روي سارقين متمركز كنند ، در انجام آن آزاد هستند.

به عبارتي ديگر سيستم هاي نظارت هوشمند با تطبيق صورت و فناوري تشخيص ژست كار مي كنند. آنها مي توانند افرادي را كه به سيستم وارد نشده اند ، شناسايي كنند و در اين صورت امنيت را به كاربر هديه مي دهند. اين ابزار به يك پروتكل اخلاقي احترام مي گذارد. به جنسيت ، نژاد يا سن خاصي حساس نيست. هدف آن تشخيص رفتار مشكوك بدون هدف قرار دادن هويت هاي فردي است. با شناسايي افرادي كه بخشي از برنامه روزانه شما نيستند ، سيستم هر نوع خطر امنيتي را كاهش مي دهد. دوربين حرارتي        دوربين اچ دي

جديدترين سيستم هاي نظارت تصويري واحد پردازش داخلي ويژگي بسيار مهم حفاظت از حريم خصوصي را مد نظر قرار داده اند و در نتيجه مي توان گفت كه جديدترين فناوري ها ، انواع روشهاي نظارتي پيشرفته را ارائه مي دهند. تنها وظيفه ما انتخاب صحيح است. موردي كه نه تنها از املاك و اشياء با ارزش ما بلكه از حريم خصوصي ما نيز محافظت مي كند. اعتقاد ما بر اين است كه سيستم نظارت تصويري در املاك مي تواند چهره خانه هاي ما در آينده نزديك را به طور كل دچار تغييرات بنيادين كند.

  1. http://shishekaran.blogtez.com/post27.php
  2. http://shishekaran.blogtez.com/post25.php
  3. http://shishekaran.blogtez.com/post23.php
  4. http://darbshishe.blogtez.com/post18.php
  5. http://darbshishe.blogtez.com/post26.php
  6. http://darbshishe.blogtez.com/post24.php
  7. http://darbshishe.blogtez.com/post22.php
  8. http://darbshishe.blogtez.com/post20.php
  9. http://glassdoor.blogtez.com/post34.php
  10. http://glassdoor.blogtez.com/post42.php
  11. http://glassdoor.blogtez.com/post40.php
  12. http://glassdoor.blogtez.com/post38.php
  13. http://glassdoor.blogtez.com/post36.php
  14. http://outomatdoor.blogtez.com/post29.php
  15. http://outomatdoor.blogtez.com/post37.php
  16. http://outomatdoor.blogtez.com/post35.php
  17. http://outomatdoor.blogtez.com/post33.php
  18. http://outomatdoor.blogtez.com/post31.php
  19. http://shishekar.niloblog.com/p/13/%D8%AA%D8%B1%D9%81%D9%86%D8%AF-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D9%82%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B7%D8%A7%D8%AA-%D8%AF%D8%B1%D9%88%D9%86-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C
  20. http://shishekar.niloblog.com/p/21/%D9%86%DA%A9%D8%AA%D9%87-%D9%85%D9%87%D9%85-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D8%AA-%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86

ابهامات در تكنولوژي تشخيص چهره !

در حال حاضر ميليونها دوربين مداربسته نظارتي در فضاهاي عمومي در سرتاسر جهان وجود دارد؛ ابزاري كه در كمتر از دو دهه توانايي هاي منحصر به فردي به دولت ها و پليس براي نظارت بر رفتار شهروندان داده است. در پشت اين لنزها، دوربين هاي مداربسته به روشي تغيير مي كنند كه مردم اغلب به سختي از آنها آگاه هستند و دراين ميان حفظ حريم خصوصي شهروندان موضوعي است كه بايد بيشتر به آن پرداخته شود.

در حال حاضر تشخيص چهره داغ ترين موضوع صنعت دوربين هاي مداربسته و سيستم هاي نظارت تصويري به حساب مي آيد. چرا كه در تعدادي از شهرهاي جهان، در ايالات متحده آمريكا، چين، آلمان، سنگاپور و ديگر شهر هاي متروپل جهاني اين فناوري به شدت مورد استفاده قرار مي گيرد. پليس در اين كشورها استدلال مي كند كه استفاده از چنين سيستم هايي به آنها اين امكان را داده است كه اين فناوري را براي شناسايي تروريست هاي بالقوه و ساير مجرمان شناخته شده بكار گيرند. اما اين موضوع  همراه با نگراني هاي مختلف نيز هست. گسترده ترين انتظار مردم عادي حفظ حريم خصوصي و ناشناس ماندن در مكان هاي عمومي است – كه عملا با چنين اقداماتي از سوي دولت ها با تعرض مستقيم روبرو مي شود. در حال حاضر ابهامات در تكنولوژي تشخيص چهره باعث شده است كه بازنگري هاي زيادي در نحوه استفاده از آن صورت گيرد.

 

نواقص عملكرد دوربين هاي تشخيص چهره

سوال مهم بعدي اين است كه اين سيستم هاي تشخيص چهره در حال حاضر تا چه اندازه به درستي كار مي كنند؟ تحقيقات نشان مي دهد كه ميزان موفقيت اين دوربين ها در شناسايي چهره ها حتي تا ميزان 2? هم پايين مي آيد. همچنين اين فناوري در شناسايي افراد مختلف و خصوصا زنان پوست تيره بسيار كم دقت است و در نتيجه استفاده از چنين فناوري با اين همه نواقص آشكار، امكان تشديد تنش ها بين اقليت هاي قومي و پليس را  افزايش مي دهد. اين موضوع در كشورهايي مانند ايران و ديگر كشورهاي خاورميانه كه اقليت هاي قومي و مذهبي زيادي در آنها سكونت دارند بيش از ديگر كشورها مهم جلوه مي كند.

همچنين اين مسئله مي تواند با يك موضوع بحث برانگيز ديگر، يعني به نحوه استفاده پليس از پايگاه داده هاي بسيار بزرگ و متمركز از چهره هاي مردم عام دامن بزند. به طور معمول اين پايگاه داده هاي بزرگ شامل تصاويري از افراد بازداشت شده است كه ممكن است هرگز به جرمي محكوم نشده باشند و بعيد به نظر مي رسد كه كسي با جمع آوري اين داده ها رضايت داشته باشد. به همين دلايل استفاده از نرم افزار خودكار تشخيص چهره بسيار بحث برانگيز بوده  و تا زماني كه اين فناوري به اطمينان بيشتري دست پيدا نكند، بايد در نحوه استفاده از آن تجديد نظر شود.

در همين حال و به دليل موضوعات و نگراني هايي كه مطرح شده، در شهر سانفرانسيسكو در ايالات متحده استفاده از تشخيص چهره در سيستم هاي عمومي براي مدتي كوتاه ممنوع شده است. انتظار مي رود ساير شهرهاي جهان نيز از اين روش پيروي كنند تا مقرارت مشخصي در نحوه استفاده از اين تكنولوژي به تصويب پارلمان ها و ديگر نهادهاي قانون گذار برسد. ما هنوز نمي دانيم كه اين تكنولوژي در ايران مورد استفاده گسترده قرار گرفته است يا نه ؟ سوال ديگر اين است كه آيا برنامه خاصي در ميان سياسيون براي آينده در دستور كار است يا خير؟ به هر ترتيب اين نگراني يك موضوع جهاني است. ابهامات در تكنولوژي تشخيص چهره موضوعي است كه در كشور ما نيز بايد از همين امروز به آن توجه ويژه شود.

اين تكنولوژي رضايت مندي شهروندان را كاهش مي دهد

در مورد چگونگي استفاده از فناوري تشخيص چهره در واقع اطلاعات دقيق و خاصي وجود ندارد. اين بدان معني است كه به عموم مردم فرصتي داده نمي شود كه با ضبط، تجزيه و تحليل و ذخيره تصاوير خود در پايگاه داده موافقت داشته باشند. به همين دليل با محروم كردن شهروندان از رضايت عمومي در زندگي، آنها را از انتخاب و كنترل استفاده از تصاوير خود محروم مي كنيم.

بيشتر بخوانيد:      تي وي تي

دلايل نگراني از فناوري تشخيص چهره

 1. اشتباهات گسترده در محاسبات

مطالعات متعدد نشان داده است كه الگوريتم هاي آموزش داده شده بر روي مجموعه داده هاي اين فناوري با اشتباهات گسترده روبرو است و در نتيجه افراد رنگين پوست، به ويژه زنان رنگين پوست را اشتباه شناسايي مي كند. چنين الگوريتمي به ويژه اگر منجر به دستگيري هاي غيرقانوني شود، يا اگر سازمان هاي دولتي و شركت هاي خصوصي را به تبعيض عليه زنان و مردم از نژاد اقليت سوق دهد، به شدت نگران كننده خواهد بود.

2.  افزايش سوبرداشت هاي مقرضانه

افرادي كه از نرم افزار تشخيص چهره استفاده مي كنند به اشتباه اعتقاد دارند كه اين فناوري بدون خطا است و اين موضوع مي تواند منجر به تصميمات نادرست در سيستم ها و سازمان هاي نظارتي شود. كاملا واضح است كه نتايج توليد شده توسط ماشين ها و فناوري هاي با چنين نواقصي نبايد نحوه رفتار آژانس هاي دولتي يا شركت هاي خصوصي با افراد را تعيين كند. بر اساس يك اصل كاملا منطقي اپراتورهاي آموزش ديده انساني بايد كنترل معني داري بر اين تكنولوژي داشته باشند و براساس قانون تصميم بگيرند.

3. سو استفاده توسط گروه هاي مخفي دولتي

پايگاه هاي داده اي كه حاوي تصاوير چهره ما هستند بايد زنگ هشدار را به صدا درآورند. اين موضوع حاكي از آن است كه شركت هاي خصوصي و آژانس هاي اجراي قانون تصاوير ما را براي ساختن ليست هاي مظنونين احتمالي بدون اطلاع و رضايت ما مي توانند اين اطالعات را به اشتراك بگذارند. اين تهديدي جدي براي حقوق فردي و آزادي هاي مدني ما است. امنيت اين پايگاه هاي داده و آسيب پذيري آنها در برابر عملكرد هكرها نيز باعث نگراني مضاعف خواهد شد. نگراني از فناوري تشخيص چهره در چنين موضوعاتي بيشتر شبيه فيلم ها هيجاني و هاليوودي مي شود اما بايد اين اخطار را به شما بدهيم كه در واقعيت اين كار در حال انجام است و نظارت شديدي در آينده بر رفتار شما اعمال خواهد شد.

بيشتر بخوانيد:   هايك ويژن    نصب دوربين مدار بسته

4. سو استفاده از تكنولوژي تشخيص چهره عليه اقشار ضعيف

براي نظارت بر جرايم احتمالي كه در سطح شهرها رخ مي دهد مي توان از فناوري تشخيص چهره استفاده كرد. اما همچنين اين فناوري مي تواند به صورت انتخابي و با نيت هاي ديگر نيز به كار گرفته شود. به عنوان مثال براي شناسايي مهاجران و پناهندگان و يا حتي براي سركوب كردن جناح هاي سياسي ديگر. همچنين دولت هايي كه به نقض آشكارحقوق اقليت ها در كشورشان متهم هستند مي توانند از اين فناوري براي سركوب بيشتر اين اقليت ها استفاده كنند.

بحث شديداً مورد نياز

با نگراني هاي فراوان در مورد فناوري تشخيص چهره ، ما به شدت به گفتگوي برجسته تري در مورد تأثير اين فناوري بر حقوق و آزادي هاي مدني نياز داريم. بدون تنظيم صحيح اين سيستم ها، ما مي توانيم دولت هاي پليسي را در كشورهاي مختلف دنيا ايجاد كنيم كه در نهايت به از دست رفتن آزادي هاي اجتماعي و تشكيل دولت هاي سركوب گر منتهي مي شود. فاشيسم با اين تكنولوژي يك قدم به جامعه جهاني نزديك تر مي شود.